Studentencomplex op campus TU Delft door Leyten en Van Maren opgeleverd

6 september 2017

Met de overhandiging van de sleutels aan DUWO is het studentencomplex SW2 vóór de start van het nieuwe academische schooljaar opgeleverd. Reeds voor de oplevering waren alle studentenwoningen door DUWO verhuurd.

SW2 betreft de herontwikkeling van het oude hoofdkantoor van Deltares naar circa 700 studentenwoningen (waarvan ongeveer 100 onzelfstandige kamers) en ruim 2.000m2 aan commerciële voorzieningen. Hiervoor is een beperkt gedeelte van het oude gebouw gesloopt. Op de vrijgekomen locatie is een nieuwe landmark van meer dan 70 meter hoog gerealiseerd ten behoeve van ruim500 zelfstandige studentenwoningen.  Het niet gesloopte deel van het oude kantoorgebouw is getransformeerd naar een kleine 200 studentenwoningen en voorzieningen.

Het nieuwe complex, met in de plint onder meer een SPAR University, een drietal horeca-units, kapperszaak en huisartsenpost, levert een belangrijke bijdrage aan de campusvisie van de TU Delft. De mix aan voorzieningen gesitueerd rond een openbaar plein zullen een voorname verblijfsplek worden voor de bewoners, maar ook een ontmoetingsplek zijn voor studenten, academisch personeel en op de campus gevestigde bedrijven.

De studentenwoningen zullen de komende twintig jaar door DUWO worden verhuurd en beheerd. Ruim voor de oplevering stonden de studenten in de rij om een woning te bemachtigen en inmiddels zijn alle woningen in gebruik genomen door de nieuwe bewoners.

SW2 is een gezamenlijke ontwikkeling van Leyten en Van Maren. Zij zullen het complex tevens langjarig in belegging nemen. Het ontwerp is van RoosRos Architecten en de bouw is gerealiseerd door Smit’s Bouwbedrijf (nieuwbouw) en Groenendijk PGN Bouw (herontwikkeling).

‹ terug naar het overzicht

Menu