Start bouw transformatie- project SW2 op campus TU Delft

24 november 2015

Met het slaan van de officiële paal is afgelopen donderdag de startbouw van het studentencomplex SW2 gemarkeerd. SW2, centraal gelegen op de campus van de TU Delft, betreft de transformatie van een oud kantoorgebouw naar 665 studentenwoningen en ca. 2.500m2 commerciële voorzieningen. Onderdeel van de transformatie is de sloop van een beperkt deel van het kantoorgebouw waarbij op de vrijgekomen ruimte een toren van ruim 70 meter hoog zal verrijzen met daarin 504 zelfstandige studentenkamers. Het overige deel van het voormalige kantoorgebouw zal worden verbouwd tot 109 onzelfstandige studentenkamers en 52 zelfstandige kamers bedoeld voor shortstay. De commerciële voorzieningen bestaan onder meer uit een SPAR University supermarkt en meerdere horeca-voorzieningen.

Leyten en Van Maren, die voor dit project zowel een ontwikkelcombinatie als de toekomstig beleggingscombinatie vormen, hebben voor de realisatie van de nieuwbouwtoren een overeenkomst gesloten met Smit’s Bouwbedrijf (SBB) en voor het transformatiedeel met Groenendijk PGN Bouw.
Volgens planning zal het transformatiedeel in het 3e kwartaal volgend jaar worden opgeleverd en de nieuwbouwtoren in de zomer van 2017. Bij oplevering zal Stichting DUWO alle studentenwoningen gaan verhuren en beheren.

‹ terug naar het overzicht

Menu