Leyten transformeert verzorgingshuis in Leeuwarden tot 250 woningen

9 februari 2016

Leyten transformeert het voormalige verzorgingshuis Erasmushiem in Leeuwarden tot 250 woningen. Het verzorgingshuis voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Eigenaar Zorggroep Noorderbreedte heeft er voor gekozen om een nieuw complex te laten realiseren door Leyten op een nabij gelegen locatie waarbij Leyten het oude complex diende over te nemen bij oplevering van de nieuwbouw. In eerste instantie lag er een plan om het complex van ca. 20.000 m2 te slopen en er grondgebonden woningen voor terug te bouwen maar nu is besloten tot transformatie van het complex dat uit meerdere gebouwen bestaat.

Het complex ligt in een aantrekkelijke en groene woonwijk, nabij het centrum en uitvalswegen. Leyten zal fors investeren in zowel de bebouwing als de buitenruimte. In “De Parade” zoals het hernieuwde complex zal gaan heten komen ca. 250 woningen, variërend van 40 m2 tot 55 m2. De gemiddelde huurprijs bedraagt ca. € 400,-/maand en maakt dat de woningen bereikbaar zijn voor een brede doelgroep, van starters tot senioren. Het complex blijft na transformatie eigendom van Leyten. Hoekstra makelaardij uit Leeuwarden is inmiddels gestart met de verhuur.

Op 31 december 2015 is het voormalige verzorgingshuis aan Leyten overgedragen.
De werkzaamheden zullen gefaseerd worden uitgevoerd. Het eerste blok, bestaande uit 37 woningen, wordt in mei van dit jaar opgeleverd en bewoond. Het streven is om voor het einde van dit jaar alle woningen gereed te hebben voor de verhuur. Het eindbeeld is een groene en aantrekkelijke omgeving met daarin een aantal frisse en moderne woongebouwen.

‹ terug naar het overzicht

Menu