Leyten start met afronding centrum Ridderkerk

29 april 2015

Voor het project Kuyperhof te Ridderkerk zijn op woensdag 22 april de realisatieovereenkomsten tussen Leyten (Rotterdam) en VORM (Papendrecht) getekend. Het project vormt de laatste fase van de (her)ontwikkeling van het Koningsplein, het centrale plein in Ridderkerk en bestaat uit 46 appartementen, 26 eengezinswoningen, een commerciële ruimte van circa 575 m2 en een parkeervoorziening voor circa 65 parkeerplaatsen.

De samenwerking tussen Leyten en VORM is tot stand gekomen om het risico te spreiden tussen de beiden partijen om zo tot een snellere realisatie van het bouwplan te komen. Leyten draagt het risico voor de appartementen en de commerciële ruimtes en VORM voor de eengezinswoningen. De verkoop voor de appartementen en eengezinswoningen is op 16 december 2014 gestart en inmiddels kan gemeld worden dat ruim 80% van de woningen is verkocht. Daarnaast heeft Leyten 23 appartementen verkocht aan corporatie Woonvisie uit Ridderkerk. Begin juni zal met de bouw gestart worden. VORM Bouw zal de bouw van zowel de appartementen als de eengezinswoningen realiseren.

Project Kuyperhof heeft een tweede fase, welke in de loop van 2016 in aanbouw wordt genomen en circa 30 grondgebonden woningen omvat. Leyten realiseerde eerder al de 2 Koningshof-blokken aan het Koningsplein bestaande uit 100 koopappartementen en ca. 6000 m2 aan winkel- en horecaruimte. Leyten is belegger in deze commerciële ruimtes.

‹ terug naar het overzicht

Menu