Leyten en Van Maren gaan nieuwbouwplan Westewagenstraat te Rotterdam realiseren

28 oktober 2019

Het nieuwbouwplan Westewagenstraat in het centrum van Rotterdam is overgenomen door Leyten en Van Maren. Hiertoe hebben Leyten/Van Maren de bestaande bebouwingen aan de Westewagenstraat 62-80 gekocht van WWS Rotterdam BV. Het nieuwbouwplan, waarvoor reeds een omgevingsvergunning is verleend, betreft de realisatie van twee gebouwen met daarin 231 studentenwoningen en een plint met circa 1.000m2 horeca.

Het te realiseren gebouwensemble dat uitkijkt op de Laurenskerk is naar een ontwerp van Klunder Architecten en is kleinschalig van opzet met 10 woonlagen en een 6 meter hoge plint. De architectuur is afgestemd op de bestaande bebouwing in de omgeving met de beeldtaal van de wederopbouw. De plint zal bestaan uit meerdere horeca-units met entrees aan zowel de Westewagenstraat als de waterkant (Delftsevaart). Aan de waterkant zullen tevens terrassen worden gerealiseerd. Tussen de twee gebouwen komt een doorgang waardoor het zicht vanaf de Westewagenstraat op de Laurenskerk gehandhaafd blijft. De verschillende dakterrassen zullen worden ingericht als collectieve buitenruimtes voor de studenten.

Met het gemengde programma en dichtheid geeft het project een flinke impuls aan de levendigheid in het gebied en zorgt het voor een aantrekkelijke verbinding tussen de Meent en de Hoogstraat. De sloop van de bestaande bebouwing staat gepland voor begin 2020 en de realisatie van de nieuwbouw volgt direct daarop. De oplevering staat gepland voor het voorjaar van 2022. De studentenwoningen zullen gestoffeerd en gemeubileerd worden opgeleverd waarbij het verhuurconcept de komende maanden verder ontwikkeld zal worden.

‹ terug naar het overzicht

Menu